Koska tänään tuli muutenkin asiaa kaupungille, käytiin myös ostoksilla. happy smiley #595
Ensin käytiin Citymarketissa, halusin saada ison jumbomuovikassin jotta saisin laitettua siihen iskän lähettämän paketin. Tai sanoi ensin puhelimessa että se on aika iso mutta kevyt, niin tuli mieleen että cittarissa on isoja kasseja saatavilla. confused smiley #17540
NOH, käytiin kaupassa ja siinä kupeessa olevasta kukkakaupasta ensin hyasintti (myyjä sanoi sen olevan valkea), sellainen ziljoonanuppuinen yksilö, nuput puolivälissä lehtien sisällä. Nyt se istuu makuuhuoneen lattialla, kun myyjä sanoi että viileässä nuput ei aukea. Niin, kun meillä on ikkuna vuoden ympäri auki makuuhuoneessa kun ilma ei muuten vaihdu... Lattialla on sitten viileämpää. Toivottavasti tarpeeksi viileetä, haluan pantata hyasintin hajua ihan jouluaattoon mielellään.
Sitten ihan kaupan puolelta löysin valkean joulukaktuksen keraamisessa ruukussa, se oli pakko saada. En tiedä mikä fiksaatio mulla on valkoisiin kukkiin, mutta pidän valkeista ruusuista paljon.. ja valkoinen kaktus on himottanut jo kauan. On siinä haaleaa pinkkiäkin, mutta parempaa ei tähän hätään saada.

Tämmöinen:

kaktus.jpg
Kuvassa vasemmalla näkyy tänään postissa tullut itsetehty joulukortti mamalta. Paaaljon lumihiutaleita! Smiley heart 119.gif

Muita joulujuttuja mitä tuli hankittua:
-punainen kynttelikkö (koska puunvärinen oli kamala, liian tumma sad smiley #8153)
-glögihaisukynttilä (en meinannnut ensin löytääkään kun ulkomuoto oli muuttunut confused smiley #17551)
-pikkuinen olkipukki ILMAN partaa (parralliset versiot on outoja not tagged smiley #13867)
-piparimausteita; kardemummaa, inkivääriä, maustepippuria ja neilikkaa. Kanelia onkin jo kotona.
-pieni rasia Finlandia-kuulia
-rasia (250g) Kiss Kiss-karkkeja. Oli yli 8€, mutta ajattelin että Hitsi! Pappa betalar. happy smiley #638 Sain siis vähän joulurahaa häneltä. Kisskissit on niin hyviä... Musta tuntuu etten hankikaan konvehtirasiaa, ja silti on kisskississäkin suklaamakua sisällä.

Olikohan muuta... Ei kai. Sitten ennen kotiinlähtöä kun oli aikaa (bussilla ja niiden aikataulussa kuljetaan) niin käytiin Marjam Interiorissa. Kauheasti tingeltangelia siellä.. Mutta löytyi sieltä jotain pientä kivaa ja mun kukkarolle sopivaa; punaiset kilikellot 50c kpl. Vakaa tarkoitus laittaa kissoille jouluksi, kuten näin:

kellokissat.jpg

Kilikellot ei pahemmin herroja stressanneet. not tagged smiley #13864

rentokellokissa.jpg

Kellonhihna on "hikikankaasta" leikattu, sellainen varmaan 40cm pitkä ja 1,5cm paksu kaistale. Se on sellaista reikäistä ja joustavaa. Ja jos joku kehtaakin epäillä että narut oli liian tiukalla, niin ei ne ole!!! Nih. Kyl mä kissat osaan koristella niitä kuristamatta.
Lakulla näkyy leukamakkarat aika hyvin tuossa alemmassa kuvassa.... Se poika sitten jaksaa syödä, pitää ihan säännöstellä. Ja sitten veli on tuommoinen ruikku. Tai enemmänkin normaali.
____________________

Pelastushelikopterikirjeessä (tahtoivat kai rahaa) tuli mukana pipariohjelehtinen, josta löysin kermapiparien ohjeen. Sellaista olen kaivannut, mulla on mielikuva että vaaleat piparit on hyviä happy smiley #612
Yleisessä jaossa olleen lehtisen ohjeita saa kai jakaa netissä?

Kermapiparit

200g voita
2,5dl sokeria
1,5dl siirappia
3tl kanelia
2tl inkivääriä
2tl kardemummaa
1tl neilikkaa
1tl maustepippuria
1 muna
n.10dl vehnäjauhoja
2tl ruokasoodaa
1dl kuohukermaa

Kiehauta siirappi ja mausteet. Vaahdota rasva ja sokeri, lisää muna. Yhdistä mauste-, rasvasokeri ja vehnäjauhosoodaseos sekä kerma. Jos haluat tummempia pipareita, lisää 0,5dl kaakaojauhetta. Sekoita tasaiseksi ja pistä jähmettymään jääkaappiin vaikkapa yön yli. Paista pipareita 6-10min riippuen taikinan paksuudesta.

^ Ajattelin laittaa vaaleaa siirappia, sellaistahan on olemassa eikö?