Tästä ei voi olla mitään haittaa.

Vielä eilen söin karkkia, mutta se ei hetkahduttanut mieltä mihinkään suuntaan. Ajattelin sitten, että on siitäkin aikaa kun viimeeksi kunnon salaattia olen syönyt joka päivä. Että otollinen hetki palata karppaukseen. Tänään menuussa on fetasalaattia (feta, tomaatti, kurkku, punasipuli, jääruukkusalaatti) (mustat oliivit unohtui) ja tacomaustettua jauheliha-tomaatti-herkkusieni ... juttua. En usko että jää nälkä, mutta jos iltamyöhään iskee nälkä niin on rahkaa varalla. Tai sitten aamupalaksi; kuohukermaa, maitorahkaa ja pakastemustikoita.
Ai niin, se pakkasmarjojen listeriariski... Öh... Hm.

Maanantaina alkaa työ, evääksi joka päivä iso rasiallinen kiinankaali-tomaatti-tonnikala(öljyssä, valutettu ja lisätty saksanpähkinäöljyä)-auringonkukansiemensalaattia.

Tällä ruokavaliolla tiedän, että tulee syötyä hyvää tavaraa. Pakko olla jotenkin parempaa kuin se mitä söin loppusyksystä; lautasellinen makaronia, pussikastiketta ja ketsuppia.
Tosin olen varautunut siihen, että paino saattaa ja varmaan nouseekin jo senkin puolesta, että lihaa tulee syötyä enemmän kuin jossain makaronissa on ...... Niin tämä lisääntynyt proteiinin saanti (juu, karppaus ei ole 'proteiinidietti') kasvattaneen/kunnostaneen kuihtumaan päässeitä lihaksia.

Joulun jälkeen, kun teki mieli teetä niin piti ostaa kevytmaitoa siihen. Muutoin join/juon rasvatonta koska söin enimmäkseen hiilareita. ...ja you know, hiilarit+rasva ... jonkun niistä on varastoituva. No. Niin, tänään sitä ei ollut enää, joten laitoin rasvatonta teeheni, ja se oli juuri sellaista kuraa kuin olin muistellutkin. Katsoin, että tänään ostettiin sellainen iso pönikkä kuohukermaa, josta osa sitten rahkaan ja osaa käytetään teehen.
Mulla on myös ollut huono omatunto kaiken makaronin, leivän ja perunan syömisestä. Ja sitäpaitsi runsailla huonoilla hiilareilla kasvatetaan isoja vauvoja, yli nelikiloisia ja vaikeita synnyttää. Samaten raskausdiabetes uhkaa jo ennestään ylipainoista odottajaa...

Minulla on istukka etuseinässä, joten aika hiljaista on tuolla alhaalla ollut. Tosin jo pari viikkoa olen kaikenlaista tuntenut, ja pari harvinaista kertaa tuntenut sellaisen töyssyn joka ei vaan voi olla ohikurvaava kaasukupla. Kaikki nuo tuommoiset erikoiset tuntemukset on olleet vasemmalla puolella, joten olen päätellyt, että ehkäpä se istukka on vähän oikealle puolelle kaartava (ettei ihan keskiviivan keskellä). Tuosta kait saadaan enempi selvyyttä tuon 2 viikon päästä, jee!
Vähän vaan kateellinen siitä, miten laihemmilla odottajilla on maha niin nätti. Ite näytän tällä hetkellä omenalihavalta... mitä oikeasti en ole. Ehkäpä seuraavaan lapseen mennessä olen ihan uusissa kuosissa, kukaties. Kahta me ollaan pidetty maksimina, että jos tämä tahtoo syntyä niin vielä sisarus hälle ja sit olis hyvä. Kaksosille ei mahda mitään, mutten usko sen todennäköisyyteen..

****

Meidän täytyy alkaa ruokkimaan kissoja vuoroissa. Laku on niin lihava, ja tuntuu olevan addiktoitunut ruokaan niin, että Ash valittaa joka päivä nälkäänsä. Kun tähän asti ollaan vaan annettu yhteen kuppiin nappulat, ei pelaa... Lakun nenä on siinä kuin magneetti, jos kuppia siirtelee tai yrittää viedä pois. Ja vaikka se kuppi (tai lasilautanen, mikä se oikeasti on) on leveän ovaalin muotoinen, blokkaa Lakun iso naama koko kulhon Ashiltä.
Laku näyttää pyöreältä. Ja painaa ihan tuskasen paljon, vielä vuosi sitten (kun menivät helmikuussa pallienpoistoon) Ash painoi 3-jotain kg ja Laku jo 4-jotain kg. Lakusta on tullut sellainen lyllerö, ei selkäranka tai mitkään luut tunnu.. Ashin taas ymmärrän olevan ihan normaali, vaikka kyllä silläkin maha pussittaa vähän mutta se on muuten ihan jäntevän tuntuinen.
Pitääköhän alkaa hommaamaan diettiruokaa Lakulle, vai onnistuisikohan meillä vaan ruoan määrän säännöstely&vähentäminen ?