Mood: lazy.gif
Väsy

Eilen illalla nukkumatti tuli yllättävän äkkiä. Heräsin 500 kertaa käymään vessassa, mutta se ei pahemmin nukkumista haitannut. Kiskoin sitten kunnolla kellon soittoon asti, mutta olisin kyllä voinut vielä jatkaakin...

Pitäisi siivota.

Ja tehdä lista mitä kaikkea pitää raahata kotiin Prismasta sitten kun on oikein autokyyti (wink wink not tagged smiley #10414).
-koottava hylly
-koreja hyllyyn (Orthex, whatever)

...hm, mistähän pitäisi alkaa etsimään hoitoalustaa? Ja kehtaisikohan sitä jo tuttipulloja ja tutteja katella..? Kuulemma Aventin tutit on hyviä, niistä tulee tavaraa "luonnollisesti", eli ilmeisesti pitää ihan imeä että saa jotain sieltä ulos. Kun yksi raivareitten aihe on ollut se, että pullosta tulee paljon kerrallaan (vähällä vaivalla) - ja jos taas on sellainen vauvapersoona joka siitä diggaa, niin sitten tissi ei saatakaan enää kelvata. Että jos käy niin, että pitää joskus pulloa antaa, niin mielellään sitten sellainen tissimäisesti käyttäytyvä. Nii.

Meidän vauva ei taida muista pahemmin tässä vaiheessa erota, mitä tulee liikkeiden tuntemisen yrittämiseen. Eli jos onkin niin, että mukula antaa merkkiä itsestään niin satavarmasti kaikki liike loppuu kun seinään jos vaikka ihan kevyestikin laittaisi käden siihen alavattalle. Ehkä sitten myöhemmin, kun kylkiluut paukkuu, vois käydä kytikselle miehen kanssa ja istua/maata vaikka koko päivä käsi mahan päällä. ..ehkä se tottuisi siihen extra"läsnäoloon", ja alkaisi taas mukeltaa. Musta on hurja lukea, miten samoissa menevillä muka näkyy muksahdukset mahan läpi. Siis nyt jo. Taitaa olla laihoja ne tyypit. Ja vielä parempaa, eilen eräs sanoi että ukkonsa pystyi kuulemaan vauvan sydänäänet mahan läpi! Joo not tagged smiley #3765 Tosin se henkilö on ihan hirveän laiha. Mutta silti. Pfffft. Varmaan joo.

Se onkin laskiainen tässä kohta, ajattelin että olisi kiva tehdä parit pullat ihan itse (ja yrittää käyttää sitä vehnäjauhoa joka tuli ostettua joulupipareiden takia). Kun kaupan pullat on joko a)kuivia tai b)liian kalliita. Tuoretta sen olla pitää, jos pullaa pitää saada. En ole muuten koskaan tykännyt pullasta, mutta laskiaispullat on jotain ihan muuta. Kermaa ja hilloa!
Huomasin tänä aamuna että mulla alkaa housut pudota päältä kohta. Joko ne on venyneet, tai sitten mullon taas paino pudonnut - mikä kylläkin on melko epätodennäköistä! Hmm.
Mitenköhän sitä vois tehdä vaikka 4 pullan taikinan? Kun yksikin, mihin tuli n. kg jauhoja veti yhden kananmunan... Ikävää, kun ei niissä löytämissä resepteissä lukenut että miten paljon niistä tulee. Muistan kerran, kun kotona asuessani tein meille laskiaispullia. Siitä pikkutaikinasta tuli muistaakseni 9 kappaletta, ja ne viimeiset oli kyllä vaikea niellä. Että en mielelläni turhaankaan tekisi paljoa taikinaa, mutta .... kai se on pakko. not tagged smiley #10219

Runebergin tortut on hyviä jos ne on tehty oikein; lieriön muotoinen, runsaan mantelinen maku ja kostea. Saa kyllä jäädä väliin, mulle riittää laskiaispulla.
Tänään muuten on wokkipäivä, jee! not tagged smiley #15189

On käynyt mielessä, että syönköhän liikaa proteiinia? Kun ainakin arkena menee 1 prk tonnikalaa, ja sitten illalla vielä epämääräinen määrä lihaa (esim. 1 kanantissi, pari kauhallista tomaattijauhelihamitälie, n.puolet 450 grammasesta possu/kanasuikalepaketillisesta ...). Voisko se olla syy, että suoli jumittaa joskus? Voi kyllä olla juomattomuuskin, töissäollessa en juurikaan muista juoda muuta kuin syönnin yhteydessä (mikä onkin sitten n. puoli purkkia maitoa). Kotona kyllä juon, mutta pitäisi kyllä jo aamusta alkaen sitten.

Viime viikonloppuna piti laittaa laastari toisen tissin päälle kun se spontaanisti kasteli mun paitani. On niistä molemmista tullut pikku määrät kirkasta, varsinkin jos rapsuttaa sen kuivahtaneen karstan pois. Mutta että spontaanisti... Vähän tahmeeta. Jättää epämääräisen jäljen paitaan. Hmm.
Ja toissailtana havaitsin ehkäpä kokeneeni harjoitussupistuksen; tuntui kuin olisi tuossa alamahalla ollut sellainen laakea vedenhioma litteähkö kivi. Makasin siis selälläni, nukkumaan käydessä. Tulin sitten miettineeksi, että tämä muistuttaa toisesta tapauksesta viikkojen takaa, kun keskellä yötä ..tai myöhään ainakin, punkassa taas, ..oli sellainen painava ohimenevä tunne alamahalla. Ihan yksittäiskappaleita on olleet, ja mun ei onneksi tarvitse mitään fyysistä rasitusta pelätä töiden puolesta. Kun kuulemma jotkut on saaneet ihan inhottaviakin harjoitussupistuksia ja pitänyt olla sairaslomalla.

Koko tänä talvena olen pitänyt vain sitä sinistä tuulitakkia, kun se ei kinnaa mitenkään. Toppatakille ei olekaan ollut hirveästi käyttöä, pakkanen ei kestä. Pukeudun siis aina ulos mennessä t-paitaan, sisätakkiin (verkkari tai college) ja sitten ulkotakki, että kerroksissa mennään ja hyvin pärjätty.

Kohta pitääkin ladata bussilippu uudelleen. Tällä kertaa minulla on ihan omaa rahaa, jee!