Mood:restless.gif
...
Tämä aamu alkoi äksönillä. Jonkin onnettomuuden takia mun salaattini levisi pitkin keittiön lattiaa, tonnikala öljyineen kylläkin pysyi rasiassaan onneksi... Mutta tiukan aikataulun takia ne miljoonat salaatinpalaset ja tomaattilohkot jäi odottamaan meidän paluuta. Mies, joka rakastavasti tekee mulle joka aamu lounassalaatin, oli harmissaan.. Ja niin minäkin, musta on hirveän inhottavaa kun ruokaa menee haaskuuseen. Kieltäydyin uudesta salaatista, ja hää alkoi vääntämään että 'tarvitsethan nyt tietenkin ruokaa!'. Mjoo. Menin sitten lidlin kautta, ja hyvin ehdin bussiinikin vaikka lähdettiin kotoa samoihin aikoihin kuin ennenkin. Mulla oli mukana jo edellispäivänä ostettu kevytmaito (jostain syystä en kehtaa juoda töissä punaista maitoa), ostin sitten huomenna vanhaksi menevän kermapurkin 20% alennuksella, intialaistäytteisiä frikadelleja (mitälie jauheliharullia joiden sisällä töhnää) ja prosenttisuklaata. Rullapaketissa on 10kpl, jaksoin niitä 5 ja terästin maitoni kuohukermalla. Todennäköisesti tulee iltapäivällä vielä asiaa jääkaapille, onpa sitten lisää rullia ja kermaa odottamassa. Ne rullat on sellaisia 65% lihaa olevia pseudolihajuttuja, mutta enpä siinä kiireessä muutakaan keksinyt.
Pähkinät ei nappaa, saksanpähkinöistä olen aina tykännyt mutta taisin yliannostaa silloin taannoin kun niitä ekoja kertoja sain. Maku muistuttaa lähinnä kaurapuuroa... Pistaasit on liian suolaisia, cashew on täynnä sokeria, hasseleista en ole juuri ikinä innostunut ja mantelit menee tiettyyn pieneen pisteeseen asti.

***

Laku tykkää antibioottitableteista. Niitä ei tarvi tunkea kurkkuun, jättää siihen nenän edelle ja se on kadonnut siitä alle sekunnissa. Ja sitten kissi etsii lisää, nuuhkii lattiaa ja katsoo kysyvästi. Eilen illalla annoin pillerin eteisessä, oli jättänyt sen kuplapakkauksen olohuoneen pöydälle. Menin makuuhuoneeseen, ja hetken päästä kuuluu rapinaa. En ensin oikein reagoinut, mutta kun rapina jatkui niin menin katsomaan ja kissa oli olkkarissa sen pilleripakkauksen kanssa! Se oli kulmasta ihan märkä, mutta pilleriosastot oli vielä ehjät. Oli kait hajua niissä kahdessa kuplassa mistä oli jo pillerit otettu...
Mahtaa olla hyvää lääkettä.

***

Luontokaupan satsi tuli eilen, siinä oli 2kpl sappisaippuaa, vuohenmaitoshampoo, hunajapensasteetä ja pesupähkinöitä. Että ne pähkinät on söpöjä... hirveän pieniä ja kevyitä. Paketissa luki että 4 puolikasta 3,5kg koneelliseen ja kestää 2 käyttökertaa. Aion kyllä kokeilla, sitten niiden lastenvaatteiden kanssa, että menisikö peräti 3 kertaa. Ja tee tuoksuu hyvälle, siinä on kanerva-aromiakin...

**

Eilen tänne tuli töihin uusi ukko, kukaan meistä ei tiennyt etukäteen. Se paukkasi sisään, jutteli ummet ja lammet ja vasta sitten sanoi että hänen pitäisi aloittaa täällä tänään. Ahha, okei. Sanoi, että hänen työaika on 4 tuntia päivässä ja 3 päivää viikossa (jopas ny jotain). Tuli vähän ennen kymmentä, ja lähti vähän ennen kahta. Koko päivänä ei tehnyt muuta kuin joi kahvia ja surffasi netissä. Kysyi minulta, että missä on kahvikupinpesupaikka, sanoin että keittiössä on pesukone. Se sanoi, että "no, jätänpä tämän kupin tähän [mihin asiakkaat jättää kuppinsa] niin saat itse laittaa ne sinne, minä kuitenkin vaan hajottaisin sen [pesukoneen]". Ahaa. Todella hyvä työntekijä.
Tänään sitä ei ole, vielä ainakaan, näkynyt.

***

Huomasin päivän lehdestä, että s-marketista saisi alle 7€/kg lohifilettä taas. Taidetaan syödä siis kalaa tänään!
Viime viikonlopuksi ostettiin lidlistä kana-kalkkunamakkaraa. Viikonloppuna sitä ei tullut syötyä, mutta eilen tehtiin siitä ruokaa papujen kanssa. Hh 1g/100g ja rasvaa 20g. No... se ei ollut kyllä ihan yhtä hyvää kuin se kanalenkki jota syötiin tosi paljon kun olin pieni. Onkohan se kanalenkki enää olemassakaan tuotteena?