Viikko sitten lauantaina siis kylvin sipulit, tässä viikon kehitys (ylempi otettu perjantaina, alempi tänään sunnuntaina):
1482231.jpg
Eli, keskellä on 6 gladiolaa ja reunoilla 5 mysteerisipulia (niillä on punertava "tuppi")... Jännä, miten ainakin kahdella gladiolalla näkyy olevan kaksi "päätä". Tuolla ihan keskimmäisellä on, näkyy jopa kuvassa. Ja siis näen senkin että muilla gladioluksilla on lehtiä kiertyneenä itsensä ympärille, mutta tuossa kaksipäisyydessä siinä on kyllä molemmilla päillä omat lehtikierteensä. Tuplasti kukkia, jee!
Se mysteerisipuli on, nyt kun viimein jaksoin kaivaa sen sipulipussin kaapista, acidanthera murielae eli ööh.. 'peacock orchid' tai tuoksumiekka. Pussissa lukee isolla 'gladiolus callianthus' ja suluissa tuo toinen latinanimi. Jännittävää. Tämän näköisiä kukkasia pitäisi putkahtaa:
Acidanthera_murielae.jpg
Korkeudeksi on annettu 80cm, gladiolalle metrin verran. Toivottavasti mun asetelmastani tulee nätti... Niin, ne gladiolat on semmoisia leiskuvan pinkkejä! En löydä netistä kuvaa juuri semmoisesta, mutta on niinkuin 'hot pink' ja keskellä aavistus voimakasta persikkaa. En ole niinkään pinkkifani, mutta niissä oli kauneimmanmuotoiset kukkaset. Kauneimmat mulle on semmoiset teräväreunaiset kukat, en tykkää niistä röhelöisistä. Kun musta se idea on, että gladiola on semmoinen tanko jossa on symmetrisesti monta kaunista ja toisistaan erottuvaa kukkaa. Ne röhelöiset sekoittuu toisiinsa ja muutenkin epäselvän näköisiä. Ja koska viime vuonna mulla oli punaisia ja oransseja, kokeilen jotain uutta väriä. Valkoinen houkutti, mutta aattelin sitten että niin iso kukka saa olla kyllä näyttävämmän värinen ja otan jotain muuta valkoista rinnalle.

Ja tässä valkoinen joulukaktus, joka teki uudet lehdet ja ne uudet lehdet teki lisää uusia lehtiä, niin söpöjä, pieniä ja pinkkejä!
1482234.jpg
En mitenkään kykene saamaan terävää kuvaa pikkulehdistä.

Nukkuvia kissoja:
1482238.jpg
Laku nukkuu tosi usein pallona. ...ja Ash on hassu tuon telineen kanssa. Ottaa rennosti niinkuin kissa vaan voi. Ja mikron päällä komeilee Savonian juhlarasia.

Ai niin! Se juoru ja sen pikku kukkaset. Ja viiriviuhka (öh?).
***
Tällä välillä kun kirjoitin blogia, kissat oli käyneet syömässä yhtä sipuliversoa. Kiva. Toivottavasti oli sen arvoista, pikku perkeleet... Eikös kasvien kasvupiste ole kärjessä? Kehittyyhän se kukka vielä vaikka kärki on viety?
***
Maanantaiedit. Unohdin eilen pistää loput kuvat........

1482359.jpg
Salama teki juorun pikkukukkasista valkoisia palloja, mutta on ne ihan sieviä. Tosiaan kun tarkkoja kuvia en pikkukohteista saa otettua.. Ja viirikukkanen aukeaa kohta, ellei sitten yhtäkkiä päätäkään että "ei tee enää mieli kukkia, imaisen takaisin" -.-