Visiittiaika 12.30, ja mitataan taas 2h sokeri. Söin sitten "aamupalaksi" rasiallisen kaalisalaattia, 2 keitettyä kananmunaa kruunumajoneesilla ja 1 juustomakkaran. Ja vettä. Ne makkarat on aika hyviä, kalliita mutta hyviä. Olisko ollut portin...? Semmoisessa vihreässä uudelleensuljettavassa rasiassa, 4kpl ja painoa vajaat 300g. Viikonloppuna 2 olen paistanut kananmunien kanssa, mutten ikinä jaksa syödä kaikkia makkaranpaloja joten 1 makkara kaiken muun kanssa riitti tänään oikein hyvin. Meinasin eilen, että paistan sen valmiiksi mutta katinkontit.... Ihan hyvin meni alas kylmänäkin.

****
Neuvolavisiitin tuloksia:
Paino 99,8 (100,3). Viime kerralla oli turvotusta varsinkin koivissa, tänään ei juurikaan. Jee!
Neuvolapaineet 138/82
2h sokeri 5.0
Hb 122 (116)
Sf 32 (30)
Sykkeet 135-140

Että hyvää kuuluu, mitään pahaa sanottavaa. Olen viime kerrasta mitannut verenpainetta kotona, ja voin laskea tähän keskiarvon (kun en jaksa koko listaa tänne naputella...); 122/69,2 (15 arvoa).

****

Mutta jestas, että keitetty kananmuna ja majoneesi voi olla hyvää! Mistä tuleekin välittömästi mieleen, että deviled eggs on tosi hyviä, pitääkin tehdä kun seuraavan kerran tulee vieraita. Siis niitä täytettyjä kananmunia. Siihen tulee kuulemma, täytteeseen siis, keitettyjen halkaistujen kananmunien keltuaiset, keltaista sinappia, miracle whippiä (jota enää ei ole, kruunumajoneesi ajanee asian), relisshiä (ilmeisesti suolakurkkupaloja) ja pilkottua sipulia. Mössö sekaisin ja täytetään "valkuaiskupit" sillä. Ja sit syödään.

Jenkkilässä ilmeisesti sandwhichit tehdään samaan tapaan, eli vaikka tonnikala/kanavoileipä: purkista tonnikalaa tai kanaa, miracle whippiä, keltaista sinappia, suolakurkkua ja sipulia -> pistetään sekaisin -> 2 sandwhichleivänpalaa -> laitetaan täyte sisälle ja syödään...
Purkkikanaa tulee ikävä. Niin kätevää, ja silti maistuu kanalle.

***

Mitenköhän kauan herneillä vie versoa? Sipulit tuli yllättävän äkkiä, alle viikossa alkoi pilkottaa ja sitten kasvu onkin ollut supernopeaa.