Into piukassa räpelsin jouluherkkuja lahjaksi ja epäonnistuin loistavasti.

Sinihomepäärynäsinappi -> liian vahvaa (mies söi sitä pari päivää sitten ja siitä lähtien kärsinyt tosi kipeästä suusta)
marmeladi -> joko a) hampaissa rouskuvaa tai b) leivälle levitettävää (en osaa tehdä koostumusta oikein)
dajm -> mantelitöhnä ihan ok mutta suklaa jää AINA tahmeaksi
pähkinätoffee -> höttöistä, ei mitenkään selviäisi postituksesta
glögitryffeli -> glögi ei maistu ollenkaan ja tryffeli ei pysy sulamatta kuin jääkaapissa
piparminttukarkit -> ei voi edes yrittää kun piparminttuöljyä ei saa jumankauta mistään (apteekista tarjosivat sitä aromaterapiaversiota ja pullossa on myrkkyikoni tai muuta vastaavaa............)

Että sellaista. Mua alkaa kypsyttää, en jatka enää. Ehkä ens vuonna uudelleen...

Ai niin. Ja piti koettaa tehdä tummalla suklaalla päällystettyjä manteleita, mutta kaiken tuon jälkeen en enää tahdo. Mulla on jemmassa vielä 200g 70% suklaata ja pussi manteleita (kuorittuja), että säästän ne jouluksi niin teen niistä jotain instant-hyvää sitten aattoaikana. Tai voin tehdä sitä tryffeliä, se oli ihan hyvää tummaksi suklaaksi (ohje karpeista, sisältää kermaa, voita ja pari luskaa sokeria... ja glögiä joka ei maistu missään).

Hohhoijaa. Se siitä.

Mitäs muuta. Niin, itsenäisyyspäivä. Se meni mukavasti, tehtiin oikein hyvää ja mutkatonta ruokaa. Söin myös naudanlihaa piiiiiiiitkästä aikaa, enkä saanut mahavaivoja! Karjalanpaistia ja rainbow uunijuureksia. Pakko sanoa, että ne uunijuurekset oli mitä positiivisin yllätys ikinä! Äiti, mein pitää hommata niitä joulupöytään. Siinä on lanttua, porkkanaa, .........sitä toista porkkanansukuista.... ja punasipulia ja yrttejä. Uuniin jäisenä puoleksi tunniksi ja on valmista! 600g pussi maksoi vajaa 2€ :)

Huomenna menen taas pistettäväksi (verenkuva), eikähän se valkosolutaso ole normaali taas. Ja mies menee sovittamaan öistä hampaidennarskutusestovempelettä... Ja laitan osan joulukorteista postiin.

Mulle tulee aaltomaisesti inspiksiä käsitöiden tekoon, viimeisin trendi on ollut se lapsuudesta tuttu silityshelmisysteemi. Oliskohan tiimarissa niitä, Prismassa ainakin on mutta laudat on niin pieniä ja helmet tylsän värisiä... Ajatuksena on tehdä pixelitaidetta niillä helmillä, videopelien maailmasta. :) Niistä valmiista töistä vois tehdä vaikka öö magneetteja tai avaimenperiä.

Ja viikon päästä on Alexin studiokuvaus. Puolentoista viikon päästä neuvola.