Mieheltä poistettiin oikean puolen molemmat viisaudenhampaat keskiviikkona. Ylähammas lähti, kuten tavallista, tosi helposti vetämällä mutta alahammas piti ottaa osissa. Se kuulemma täytyi ensin leikata kunnolla esille ikenestä, ja sitten kruunu porattiin irti ja juuri tuli perästä.. Operaatio ei kuulemma ollut paha, itsesulavia tikkejä tuli jokusen verran ja turvotusta oli n. puoli senttiä. Liekö hellävaraisen operaation tai kylmäpussihoidon ansiota. Sattuu vieläkin, mutta kuulemma samalla tavalla kuin ennen hampaan poistoa (hänellä oli ollut hammaskipuja sen viisurin takia vuosikausia muttei varaa poistattaa sitä Jenkeissä) eli jospa se parannuttuaan olisi ihan kivuton viimein hänelle :)

Lapsukainen on kehittänyt itseään; nousee seisomaan tukea vasten koko ajan. Alastulo ei onnistu, mutta varmaan kohenee sekin taito..

Mielin itselleni uutta harrastusta, veistämistä/muotoilua. :) Inspiraationa japanilaiset figuurit kuten vaikka:

 


Ostin suomalaisesta nettikaupasta 2kg (!) FIMO-merkkistä massaa jonka värisävy on 'vaalea iho'/"nature". Se on polymeeriä joka säilyy muokkauskuntoisena kuukauden päivät ja kovettuu kivikovaksi 130C asteisessa uunissa.
Harjoittelin saventapaisella massalla perjantaina, muuten ihan hyvä mutta se kuivi käsiin ja se ei oikein toimi mulla :<

Tässä luvatut valokuvat :)



Se piti vielä mainita, että tuohon puolikkaaseen naiseen meni reilut puolet 500g massapakkauksesta. Siksi tilasin 2kg sitä polymeeriä (myöskin sen takia, että postitus oli aika kallista..), aion tehdä ainakin kaksi hahmoa jotka 20-30cm korkeita.