Mood: blah.gif
Blah

Mun täytyy ostaa 'kodin putkimiestä' toinen pullo. Että sellaista ilmoitusluontoista asiaa. not tagged smiley #12460
Välistä on mennyt ihan mukavasti, mutta taas välistä takkuaa ja strutsinmunapelossa yritän availla tilannetta... Lisää rasvaa, kun osaisi. not tagged smiley #3767

Mitäs mun pitkään kirjotella..? Niin, tänään kun tultiin kotiin niin pesuhuone on edelleen kakatta. En uskaltanut päästää kissoja ulos sieltä koko päivänä, koska senkin tiedetään tapahtuneen että Laku kakkaa vessanoven ulkopuolelle paljaalle lattialle. Joko se on asioinut lootaan, tai sitten se pidättelee. Seuraavaksi, kun pannut on taas putsattu niin voidaan paremmin nähdä kuinka monet kakat sinne siunaantuu seuraavan yön/päivän aikana. ..ellei kikkaretta tule lattialle sitä ennen. not tagged smiley #10596
Ihme salapoliisihommaa tämä.

Tulin tänään jutelleeksi toisen kaverini kanssa messengerissä, hän on ala-asteaikainen kaveri siis. Oli hauskaa, ja kertoi menneensä tammikuussa kihloihin poikakaverinsa kanssa! not tagged smiley #10663 He tapasivat ..öö.. hmm. Olisiko ollut siinä 2005 tienoilla? Tiedän, että oli sen jälkeen kun minä olin tavannut oman mieheni (joka oli 2004), ja 2005 mun mies oli meillä joulua viettämässä ja sillä samalla reissulla käytiin tän kaverin luona. Silloin ehkä saattoi jo olla puhetta miehestä, jonka hän löysi netistä samasta kaupungista missä itse oli. Mukavaa, että heillä on mennyt näin hyvin. Kaveri opiskelee nyt Lapin puolella, mies asustaa täällä idässä (mistä siis tämä kaverikin on kotoisin).

Miten jännittävää, keskiviikkona saan tietää nykyisen painoni, hb:t ja verenpaineet... Ja sokerina pohjalla ne sydänäänet, taas. Ja ne kelapaperit! Jeeeee. Smiley happy 120.gif

***

"Nyt pitää kuitenkin muistaa, että hiilihydraattien paheksuminen ei perustu virallisiin terveyssuosituksiin vaan Atkinsin dieettiin (ja vastaviin), joka on tiedeyhteisön näkökulmasta lähinnä hömppää. (Tiedän, että jotkut ovat mielestään onnistuneet laihduttamaan sillä. Jotka heihin kuuluvat, niin good for you, älkää hermostuko. Vastustan kuitenkin sellaisten oppien nostamista yleiseksi auktoriteetiksi, jotka ovat vailla tutkimuksiin perustuvaa pohjaa.)"
-tämmöisiä lauottiin, kun toinen harmitteli kun 'sortui syömään nollaravintoarvollista runsashiilarista pullaa'.

En voinut olla kommentoimatta... turpaan tulee, ehkä, tai aika varmasti. Mutta sentään itse yritin hyvässä hengessä selittää mistä VHH:ssa on oikeasti kyse (mielikuvat vs totuus; pekoni&kananmuna vs kasvikset, luonnonrasva ja proteiini).
Tämä siis oli yleisfoorumilla, jossa luuhaan päivittäin.

Minusta olisi kaikille hyväksi, jos VHH tunnustettaisiin sellaisena kun se on, eikä lietsottaisi vääriä mielikuvia (just tyyliin se, että "Atkinssonilla ei saa syödä muuta kuin pekonia ja kananmunia, Atkinssoni tappaa!!!111!"). KTL rakastaa sen mainostusta proteiinidieetiksi jolla kasviksia syödään vain vähän.
Aika mielenkiintoista, ruokasuosituksia alkoi tulemaan vasta 80-luvulla, ja nyt on tilastollisesti todettu että viimeisten kahden vuosikymmenen aikana suomalaisten ylipaino on lisääntynyt. Mielenkiintoinen yhteensattuma. Smiley happy 066.gif Ja että sitä ylipainoa vaan tulee kevyttuotteista huolimatta. Ooh.

Ruotsissa ja Jenkeissä sovelletaan jo VHH-ruokavaliota 2-tyypin diabeteksen hoitoon. Heikkilä täällä piipittää samaa, kukaan (paitsi karpit) ei kuuntele. Suomessa D2 hoidetaan runsashiilarisella ruokavaliolla, jota sitten hoidetaan lääkityksellä. Öööö... Eli ensin verensokerit ylös, ja lääkkeillä takaisin alas. Ihan järkeenkäypää juu. not tagged smiley #10089 Joo... rolleyes.gif

Että minuu surettaa se 2% ruokakermamainos. Luulin, että se 4% "kevyt ja paksu" oli jo kaiken huippu, että siitä nyt eivät ainakaan enää prosentteja laske, mutta ei! Seuraavaksi markkinoille tuodaan 0% rasvaa sisältävä ruokakermavalmiste. not tagged smiley #11182
Ja siis se mainos, "ruoan pitää olla tosi terveellistä - ja maukasta! - ja kevyttä" samalla kun ojentaa lautasellista pastaa sillä 2% kastikkeella. Niinhän se on, rasva ja hiilihydraattiyhdistelmä lihottaa.. Mutta tuommoinen äärimmäisyyksiin meno ei voi olla kellekään hyväksi. not tagged smiley #12867 Tuon esimerkin mukaan lapsetkin pitäisi syöttää makaronilla ja teollisilla tärkkelyssekotteilla kylläisiksi kaihtaen pahaa pahaa rasvaa.

Äh. Tästä aiheesta voisi narista ikuisuuksiin. Ja virallisterveen kannattajat kokevat, että karpit on fanaattisia ruokansa suhteen. ...mutta miten sitä voi vaan olla hiljaa, kun tekee niin hyvää? cheesy.gif Ja tottahan on, että viljapainoitteinen ruokavalio on ollut jumalan sana vasta joitain vuosikymmeniä. Yhtäkkiä sen pitäisi merkitä jotain, kun taas kasvis-liha-rasvalinjalla on oltu ...öö, noin suunnilleen aina ennen ihmiskunnan sarastuksesta saakka?
Hiilareita suositellaan, koska se on halpaa. Köyhäin ruokaa, näkeehän sen kaupoissa kun vertaa makrupaketin hintaa ja kasvisten/lihan kilohintaa.. Mut sepä se, ei karppaus vararikkoon vie kun tietää mistä ostaa ja säästää sipseissä/karkeissa/alkoholissa... Aika vähän meillä holia on kulunut, kesällä sitä ny meni vähän enempi kun kesäkuumalla tuntui hyvältä idealta istuksia helteessä ja juoda kylmää siideriä tölkki. Mutta ei yhtään ikävä sitä, mitä tuo tullessaan; omituinen hutera olo ja hirveä vessassa ravaaminen. Siksi olen ihan täysikäisenäkin harrastanut limusiidereitä, siinä on samantapaista makua mutta ei niitä sivuvaikutuksia grin.gif

..no, nyt menee jo ramble ramble-osastolle...

****muoks****
Ja tulihan sieltä turpiin. Enpä nyt oikein osaa tehdä muuta kuin pyöritellä silmiä, ja pysyä huvittautuneena miten vakaumukset ja usko viralliseen istuu tiukassa.

"Mitä tulee maailmankuvaani, se nyt on tietynlainen ja perustuu tiettyihin lähteisiin, kuten varmaan jokaisella. Aina voidaan toki spekuloida sillä, missä määrin näiden lähteiden valinta on oikeutettua. Minulle esimerkiksi Tiede-lehti on sellainen auktoriteetti, että käytännöllisesti katsoen uskon kaiken, mitä siinä sanotaan. Toinen melko vahva auktoriteetti on Hesarin tieto-osuus (ei siis mielipideosasto, leffakritiikit, ym.) - silloin harvoin, kun satun lehteä lukemaan. Mitä tulee näihin ravintoasioihin, niin pakko myöntää, että Kansanterveyslaitos on minulle vahva auktoriteetti myös. Siitä olen tietoinen, että nämä tahot eivät - kuten eivät mitkään muutkaan - voi edustaa Absoluuttista Täydellistä Totuutta. Erinäisistä syistä olen kuitenkin valinnut itse pitäväni niitä melko uskottavina, sanottakoon sitä nyt sitten vaikka minun mielipiteekseni."

....siis Tiede 2000! Hesarin tieto-osuus! Muistan sen artikkelin, joka julkaistiin Tiede-lehdessä. Tulee mieleen se, että mihin heidän johtopäätöksensä perustuu on pohjautunut aika samanlaisiin pikku testeihin joita esitettiin viimeisessä ruokaan liittyvässä Prismadokumentissa. Siinä mm. jaettiin kaksosten muodostamat tiimit kahtia, ja toiset sai hiilareita ja toiset rasvaa ja proteiinia ja heidän piti pyöräillä 30km. Että toki, hiilariryhmä loisti! Virallisterveelliset hurraa! Mutta päivässäkö kehon pitäisi sopeutua käyttämään toisenlaista energiamuotoa, niin...?
Siis tuommoiset pikatestit myös antaa huonon maineen VHH:lle. Ja sitten niitä tutkimustuloksia julkaistaan että saadaan virallisterveellistä pönkitettyä lisää, ettei vaan kansa alkaisi ajattelemaan toisin....

"Se, että ilmaisen käsityksenäni Atkinsin dieetin olevan hömppää, johtuu siitä, että käsitykseni mukaan sen ilmoittamalle ruokavalion rakenteelle ei ole tieteellisiä perusteluja - esim. sille, että hiilihydraatteja olisi syytä välttää, eli että hiilihydraatit olisivat jotenkin epäterveellisiä, mistä tämä keskustelu alunperin lähti käyntiin!!! Terveyden kannalta paras ruokavalio (jos ei ajatella laihtumista vaan ihan vain terveellisyyttä) olisi nykytietämyksen mukaan se, minkä ravitsemussuositukset osoittavat, ja mitä taas tulee laihtumiseen, se tapahtuu ruokavaliosta riippumatta silloin (ja vain silloin), jos kuluttaa enemmän kuin syö."

Tämmöisten ihmisten pitäisi vaan antaa olla, ja pitää se pää syvällä omassa peffassaan.