Britatorttu
Ainekset
  • 125 g voita
  • 1 dl sokeria
  • 2 keltuaista
  • 1,5 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 dl maitoa
Marenki:
  • 2 valkuaista
  • 1 3/4 dl sokeria
  • 1 tl vanilliinisokeria
  • 1 dl pähkinärouhetta
Täyte:
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 rkl sokeria
  • 7-8 kiiviä tai 3-4 dl vadelmia
Valmistus
1. Vaahdota voi ja sokeri ja vatkaa keltuaiset joukkoon. Lisää vehnäjauholeivinjauheseos ja maito vuorotellen.
2. Levitä taikina ohueksi kerrokseksi pellille voidellun leivinpaperin päälle.
3. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää vähitellen sokerit.
4. Levitä marenkiseos ohuelti taikinan päälle.
5. Ripottele pähkinärouhe pinnalle.
6. Paista 175 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes pinta on vaaleanruskea.
7. Puolita jäähtynyt kakku keskeltä ja levitä vaahdotettu kerma toiselle puolikkaalle. Laita puolikkaalle myös viipaloitua kiiviä tai vadelmia.
8. Laita toinen puolikas päälle ja koristele kermalla ja kiivillä tai vadelmilla.

Lähde: reetta.net

****

Pitää laittaa tänne ylös, että varmasti löydän sen kun tarve tulee. Meinaan nimittäin juhannukseksi tehdä taas tätä. not tagged smiley #10283