Tämän viikon sunnuntaina meidän poikanen on jo 2 viikkoa vanha...

kapalo.jpg

tumma2.jpg

vaalea.jpg

don_vauva.jpg

don_vauva2.jpg

Nyt hän kestää hereillä himpun verran kauemmin kuin ennen, katselee paljon ympärilleen ja vispaa käsiä&jalkoja villisti (välillä).

***

Maito riittää melkein ylläpitämään vaavin, ei ihan kuitenkaan. Vuorokaudessa yksi pullollinen taitaa mennä korviketta noin suunnilleen... mutta olen aika tyytyväinen mitä pumpulla olen itsestäni irti saanut. Kun olen hereillä, pumppailen kahden tunnin välein ja tätänykyä saan nyhdettyä 40-60ml (vaihtelevasti) kerralla. Ja öiseen aikaan/aamulla kun pumppuväli on ollut pitempi tulee maitoa 100ml molemmin puolin (tänä aamuna 120ml, oma ennätys). Neuvolatädin mielestä pumppaus yksinään ei riitä maidontuotannon ylläpitämiseen, vaan että vauvan imu tarvittaisiin... Olen kyllä lukenut eriäviä kokemuksia aiheesta, ja anoppikin oli kuulemma pumpannut kuukausia jonkin lääkekuurin takia.
Kyllähän tämä pullo-pumppupeli on vähän hankalampi matkoilla kuin pelkkä tissi, mutta minkäs teet. Viikon päästä serkun häät, viikonloppureissu tiedossa. Mutta hyvin se tulee menemään...

Minulla meni rinnanpäät rikki heti ekana päivänä, siitä eteenpäin jokaikinen imetyskerta sattui ihan hirveän paljon ja näin jälkeenpäin ymmärrän että se ote on ollut alusta asti väärä. Aloin pelkäämään imetystä, sain siitä stressiä niin paljon että ahdistuin kamalasti ja pelkäsin vauvaakin. Hän oli saanut sairaalassa lisämaitoa joka päivä (oltiin siellä 4 päivää yhteensä) ja niin sitten annettiin pullosta kotonakin. Sitten kun maito nousi, tissit oli sellaiset pallot että vauva ei saanut enää otetta ja kävi raivoamaan. Opettelin käsinlypsyn, mutta vasta pumpulla tyhjeni tarpeeksi. ..mutta sitten vauva ei enää edes halunnut tissiä, yritti sitä ottaa kyllä mutta ilmeisesti koostumus on väärä (liian pehmeä tmv) koska huuto ja raivoaminen alkaa heti. Ja sekin, että kun pullosta tulee sapuska pienemmällä imulla, tissi ei enää edes kestä suussa jos se sinne asti pääsee.
Nyt kun rinnanpäät voi taas hyvin, aion kokeilla yrittää imettää ja hankintalistalla on hitaasti maitoa päästävä pullotutti, jos se auttaisi myös. Rintakumit on myös, niillä pari sekuntia on saatu imetystä aikaan mutta huutoa tulee siinäkin. Jospa hiljaa hyvä tulee, ...

En sinänsä kaipaa imetystä itseään, minulle on tässä vaiheessa tärkeintä että vauva saa sitä omaa maitoa. ..mutta käytännöllistä se olisi, jos voisi vaan lykätä tissin suuhun.