Mood: accomplished.gif
Paljon aikaansaanut

Oltiin reippaita tänään. Mutta ensin eilisestä!
Perjantai oli onnistunut, töiden jälkeen vaihdettiin vaatteet ja mentiin bussilla keskustaan. Käytiin syömässä kiinalaisessa (pitkästä aikaa) ja sitten tapettiin aikaa "ostoskeskuksessa". Eurokankaasta löytyi teippitarranauhaa, joten nyt on sekin hoidettu alta pois. Tarkoituksena siis liimata ne tarranauhat symmetrisesti pesukoneen kanteen sekä vaihtoalustan pohjaan. Vajaan metrin kokonaisuudessaan meillä on molempia kappaleita (koukkunauha ja silmukkanauha), ja aion laittaa ne kahtia jotta saan rinnakkain kaksi nauhaa että kiinnitys olisi vakaampi.
Sitten mentiin jonottamaan teatterille sen aukeamista. Oli siellä jo muitakin, mutta lopulta kaikenkaikkiaan varmaan reilu 10 ihmistä koko salissa...

No, se elokuva. Sen jälkeen koin lievästi olevani terapian tarpeessa not tagged smiley #12460 K-18 oli ihan ansioitunut merkintä leffalle... Ja koska kyseessä oli tarina joka oli olemassa jo ennen Burtonia, mulle jäi vähän himmeäksi se että mikä siinä oli sitä Burtonia. Värimaailma? not tagged smiley #2221 Mustaa, harmaata ja punaista.. Miehestä Johnny Depp oli hyvin Jack Sparrowmainen. Muut ovat kommentoineet, että siinä on liikaa laulua. No, onhan sitä paljon mutta musta se kyllä sopi siihen ihan hyvin.
Mutta kerrassaan onneton tarina siinä on, ja se visuaalisuus peräti häiritsevää. Ihan pieni valon pilkahdus (ts. että ihan kaikki ei mennyt persiilleen) siinä lopussa oli, onneksi. Muuten olisin häiriintynyt vielä enemmän tarinankulusta. Minä kun tykkään onnellisista lopuista.. Voisi sanoa, että lopussa kaikki saivat ansionsa mukaan, tai melkein kaikki. Yksi 'casualty' tuli kyllä, ja se olikin traagista.

Voin laittaa tarinasta 'lyhkäsesti' tähän, spoilerivaroitus:
Nimekseen Sweeney Todd muuttanut mies palaa Lontooseen kärsittyään väärää tuomiota 15 vuotta, hänen mukanaan hänet mereltä löytänyt (?) teinipoikamerimies. Teinimies tykkää Lontoosta, mutta huomaa että Todd ei, ja kysyy miksi. Todd kertoo, miten hänellä OLI vaimo ja tyttövauva, ja miten eräs arvovaltainen tuomari tahtoi hänen kauniin vaimonsa. Tuomarin toimesta Todd vangittiin ja hän ei nähnyt vaimoaan tai lastaan enää sen jälkeen. Todd palaa entiseen kotitaloonsa, joka on yläkerran huoneisto ja alakerrassa on Lontoon surkein piirasleipomo jota pitää Toddin ikäinen leski rva Lovett. Lovett kertoo että yläkerrassa asunut parturin vaimo kutsuttiin tuomarin luokse ja jotain pahaa tapahtui ja että myöhemmin se vaimo otti myrkkyä, ja tuomari otti vauvan kasvatikseen. Todd tahtoo kostaa tuomarille, ja on onnellinen että lapsensa on yhä jossain siellä.
Teinipoika tahtoo pelastaa tuomarin kasvattitytön ja karata hänen kanssaan, ja Todd tekee itseään kuuluisan hyvänä parturina/parranajajana toriaukealla. Hän avaa puotinsa uudelleen piirakkapaikan yläkerrassa, saa ensimmäisen kävijänsä, ja kokee kiristystä henkilöltä joka tunnisti hänet 15 vuoden takaa. Uhan alla Todd nuuskaa sen miehen pään vesipannulla, ja hetkeä myöhemmin (kun se vielä sätki kumminkin) veti suurieleisesti partaveitsellä kaulan auki.
Lovett ja Todd miettivät mitä tehdä ruumiille. Koska liha on kallista, he päättävät jauhaa parranajoon eksyvät piirakantäytteeksi ja Lovettin piirakoista tulee kaupungin halutuimpia. Toddille oli ihan sama kuka elää ja kuolee, hän halusi tuomarin 'asiakkaaksi' ja muulla ei ollut väliä.
Käy sitten niin onnekkaasti, että teinipoika saa kasvattitytön vapautettua ja tuo hänet Toddin kamariin yläkertaan. Ja Todd vihaa tuomaria niin paljon sen takia, kun vei häneltä perheen ja myös se, että tuomari on rakastunut kasvattityttöön ja avoimesti keskustelee hänen ihanuudestaan ja miten aikoo mennä kanssaan naimisiin (vaikka tyttö ei tahdo..). Joku rääsyläisnainen on ollut katukuvassa enemmän ja vähemmän, ja hän seuraa kasvattityttöä Toddin kamarille. Tyttöä pelottaa kiinni jääminen, ja menee arkkuun piiloon ennen kuin nainen tulee sisälle. Todd saapuu paikalle kiihtyneenä, ja höprähtänyt rääsyinen nainen kysyy häneltä "Tunnenko sinut?" ja siinä samassa Todd kuulee tuomarin äänen (joka saapui paikalle kirjeen houkuttelemana että kasvattityttö olisi siellä) ja sivaltaa naisen kaulan sekunnissa ja pudottaa ruumiin salaluukusta (leipomon kellariin). Todd vakuuttaa tuomarille, että tyttö tulee pian ja että hän voisi ajaa tuomarin parran. Valmistelee parranajon, ja sitten antaa tuomarin tunnistaa itsensä ja iskee raivokkaasti hänen kaulaansa monta kertaa; kosto on suoritettu. Pudottaa ruumiin salaluukusta, ja havaitsee vieraan arkussa. Kasvattityttö, eli Toddin oma tytär, on naamioitu pojaksi ja hän uhkaa tyttöä veitsi kurkulla naama veressä kun kuulee Lovettin kirkaisevan alakerrasta ja rientää paikalle.
Tuomari oli tarrautunut Lovettin jalkaan, mutta kupsahtanut sitten ihan oikeasti. Samalla Lovett näkee rääsynaisen ruumiin ja kauhistuu, yrittää raahata sen polttouuniin kun Todd saapuu paikalle. Liekkien valossa Todd näkee naisen kasvot kunnolla ensimmäistä kertaa, ja huomaa sen olevan vaimonsa. Hän hurjistuu Lovetille, ja Lovett selittää että hän ei valehdellut vaan sanoi että vaimo otti myrkkyä (mutta jätti kertomatta että se ei tappanut häntä, vaan teki hulluksi) ja että hän teki niin koska on aina pitänyt Toddista niin kovasti... (elokuvan keskivaiheilla oli haaveillut omasta kodista ja naimisiin menosta Toddin kanssa) Todd paiskaa Lovettin polttouuniin ja sulkee luukun, ja menee vaimonsa ruumiin luokse pitelemään sitä. Lovettin apupoika, siis ihan joku kymmenvuotias, joka on traumatisoitunut leipomon alakerrassa (havaittuaan, että piirakat tehdään ihmisistä ja että hänen epäily Toddista on totta) elokuvan aikana ja sitten piiloutunut, tulee viemärin ritilän alta Toddin takaa. Hän hiljaa kohottaa partaveitsen ja sivaltaa Toddin kaulan, ja Todd ei tee elettäkään mihinkään suuntaan vaan katsoo alas vaimoonsa.
Elokuva loppuu.
Kaikista traagisinta olisi ollut jos Todd olisi ensin tappanut tyttärensä luullessaan sen olevan joku kulkuripoika (...ja sitten tappanut vaimonsa, jne). Mutta se jäi ihan avoimeksi mitä teinipojalle ja tytölle kävi. Näinollen itse ajattelen, että he selvisivät ja aloittivat oman elämän jossain muuaalla.

Mutta joo. Siinä tapettiin ainakin ziljoona tyyppiä, veri korisi kurkuissa ja lensi kaaressa.

****

Perjantaina myös saatiin 2 ilmoitusta paketeista, koetettiin noutaa ne illalla yheksän jälkeen kun tultiin bussilla kotikulmille (meidän lähiShell on siis samalla postikonttori) mutta olivat jo pistäneet postiosan kiinni.

Tänään käytiin ensin Lidlissä, josta löysin harmikseni ja ilokseni jättimäisen muoviruukun alle neljällä eurolla (maksoin siitä sinisestä n.17) sekä istuintyynyjä 4kpl n.7€. Ostettiin myös multaa lisää. Sitten postin kautta kotiin, kaksi isohkoa pahvilootaa odotti meitä ja mentiin kotiin. Paketeissa oli kauan odotetut kestovaipat! Sekä 4-5 pampersia ja suunnilleen saman verran kosteuspyyhkeitä (pampers?). Toisessa lootassa oli sisävaipat sekä lisäimut, toisessa lootassa vaippakuoret (muovitettuja) ja pari pakettia vaippahakaneuloja. Ai niin, 3kpl paketti hupullisia kylpypyyhkeitä sekä kourallinen vauvojen yöpaitoja (pitkä kaapu siis). Ja muutama uusi pakkaus kestovaippoja, kaikki muut oli siis käytettyjä. ...paitsi ne pampersit ja hakaneulat ja pyyhkeet.
Jeeeee, meil on vaippoja! Ja odotan myös sitä, kun saadaan kääriä maman tekemät villapöksyt päälle, myös.

Sitten mies kävi imuroimaan, ja minä istutin kukkasipulit siihen uuteen lidliruukkuun. Päätettiin, että siihen siniseen tulee joku iso kasvi sisätiloihin (kun siinä on pyörätkin). Laitoin leiskuvan pinkit gladiolat keskelle 6kpl ja reunoille jonkin valkoisen mysteerisipulikukan 5kpl symmetrisesti. Sitten pesin vessanpytyn kun mies vieläkin imuroi. Sitten luuttusin lattian kun hän oli valmis. Mies rykäisi hellan seinästä ja puhdisti sen välit ja alusen. Sanoi, että siellä on ollut toukkia! Meidän hellan ja tasojen välissä on tosi isot rakoset, ja sinne aina välistä putoaa ruokaa sun muuta väistämättä... Kysyin sitten, kun hän sitä jaksaa kirota, että miksi et teippaa niitä rakoja umpeen. ...ja hänhän teippasi. Ehkä nyt ei tule niin paljon toukanruokaa.

Siinä kun parvekkeella hyörin istuttamassa (ettei lattiat multaannu) ajattelin että kissitkin voisi tulla ulos kun olen siellä. Ja ei siinä montaa sekuntia mennyt, kun Ash oli loikannut kaiteelle ja henki meinasi salpaantua ja koetin käyttäytyä rauhallisesti ettei kissa hätäänny ja samanaikaisesti tehokkaasti nyppäistä sen pois siitä kaiteelta. No, poistin kissan partsilta ja ajoin toisenkin takaisin sisälle.. Ilmeisesti se, että heidän kissapuunsa on nykyään usein parvekkeen ikkunan takana meinaa heille sitä että kaikkialle korkealle sopii mennä istumaan ja kattomaan maisemia. Hui.
Joten jo senkin takia tarvitaan nyt se kanaverkko. Otin muuten mitat, että miten paljon me sitä tarvittaisiin: 3 palasta joista kaksi mitoiltaan 230x50cm (parvekkeen reunat) ja yksi 160x120cm kappale siihen keskelle. Toista köynnösritilää ei ole vielä, mutta katsoin että kun toisen semmoisen siihen sijoitan yhtä reunaan niin niiden välille tulee suunnilleen tasan metrin rako. Mutta sen kappaleen ei tarvitse olla niin pitkä, koska parvekkeen kaide/seinä menee tietty maahan asti, toisin kuin reunoilla joissa iso rako.

Kuvatuksia:

1458609.jpg
Sipulit itämässä.

1458612.jpg
Vaipat ja kissa mittatikkuna miten isot laatikot on.

1458608.jpg
"Etsi kukannuppu"-tehtävä! Aww, meidän kukkimus kukkii viimein taas ihan oikeasti...
Niin muuten se juorukin, joka on keittiön yläamppelissa. Pitää ottaa siitäkin kuva, pikkaset valkoiset kukat hänellä..

1458615.jpg
Kissat päiväsiestalla. Hassua miten ne aina tuntuu hakeutuvan meidän seuraan. Jos ollaan makuuhuoneessa tietsikoilla ne yleensä tulee meidän sänkyyn nukkumaan.

Ja tänään meillä oli pitkästä aikaa sipulikeittoa ruokana. Ostin alkosta holitonta valkoviiniä, se on muuten ällistyttävän hyvää semmoisenaan! Eikä kallistakaan, päälle 5€ (missä halvimmat tavalliset valkoviinit on olleet päälle 4€). Sitä joi ihan mielellään jo.
Mutta, oli sipuleita n.1,6kg. Tein 2l lihaliemen jossa 5 lihaliemikuutiota ja pehmensin sipuleita vokkipannulla voin kanssa. Sitten heitin pari paloiteltua valkosipulinkynttä liemen sekaan ja sipulit perään ja keittelin vajaan tunnin. Otin lientä n.3dl pois ja pistin saman verran viiniä tilalle (ettei maku laimene, se on tapahtunut ennen). Sit tuli hyvää. Ihanan pehmeä maku! Ja lautaselle, juustoraastetta päälle sulamaan ja sit syödään.

Perjantaina olisi ollut vika päivä, mutta jatkan nyt vielä kuukauden verran ja sitten sulavasti ä-lomalle!

Vastikään siivottu vaatehuone on nyt tupaten täynnä vauvatavaroita... Ja kaapit pilkahtelee vaatteista. Tositarve sille hyllylle nyt, pitää vielä ostaa 4-6 koria lisää kun tasoja hyllyssä on 5 ja mama on kuulemma jo 4 koria ostanut. Ne hyllyt ei tosiaan ole maailman tukevimmat, kun seisovat neljällä jalalla, mutta jos niinkseen tulee niin ne voi sitten vaikka teipata seinään ja lisäteipata ne teipit seinässä että eivät pääse lähtemään kaatumaan jos kävelemään opetteleva niistä ottaa tukea.
Toivoisin kumminkin, että silloin kun vuoden ikäraja/kävely - kumpi tahansa nyt tuleekaan ekana - tulee vastaan niin oltaisiin jo muutettu paremmille työvesille ja ehkä jopa isompaan asuntoon Siellä Jossain.