Tuskallinen taival on käyty että tämä lopputulos pälkähti mieleen. Ja aika hyvin matsaa ne kerrat kun maha on kipeytynyt, että maitotuotetta on silloin syöty (paitsi ne pari kummallista kertaa kun mahakipu iski tyhjän takaa). Joten, ei se laktoosi eikä maitorasva vaan maitoproteiini. Luin siitä niiltä jenkkisivuilta myös, nyt kun muistelen..

" Even skim and lactose-free dairy can trigger IBS attacks. In addition to fat and lactose, dairy contains components such as the proteins whey and casein, which can cause severe digestion problems." -http://www.helpforibs.com/diet/trigger2.asp (IBS = irritable bowel syndrome)

Eilen päätin kokeilla josko voisin juoda maitoa. Join iltapäivällä yhden lasin, ei ongelmaa. Join illalla toisen ja reaktio oli miltei välitön.. (piti juosta vessaan) N. puolentoista tunnin päästä mahakipu koveni, otin parasetamolia ja se tuntui auttavan. Sitten menin ja sössin kaiken pässinpäisyydelläni; olin keittänyt illalla karamellia ja söin sen suihini miehen kanssa kun olo oli parempi. ....ja olo paheni myöhempää iltaa kohti. Petiin mentäessä sain nukahdettua, olin ottanut toisen annoksen parasetamolia ja yhden pillerin libraxia mutta heräsin silti tunnin päästä kipuun :( Otin ibuprofeiinia ja se auttoi puolessa tunnissa, jolla nukuin läpi yöni. Aamulla olo oli huonovointinen ja mahassa edelleen tunkkainen täysinäisyystunne vaikka maha onkin ihan tyhjä.

Eli ei maitoproteiinia mulle, tulen siitä tosi kipeäksi. :(

****

Tai sitten kyseessä voisi olla maitotauti. Voisinkin vielä kokeilla Ingmanin luomumaitoa, ja jos vielä senkin jälkeen saan mahakipukohtauksen niin sitten syytän pelkkää proteiinia.